Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50

de claudiaO in Fusilli, 12 Iun 2014 | 3572 vizualizari

 

O salata consistenta si racoroasa...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mini spirale Panzani
  • 5 cutii ton in ulei sau suc propriu - maruntit am avut eu
  • 1 borcan cu castraveciori acrii
  • 200 gr masline feliate
  • 1 cutie mare de porumb
  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 1 galbenus
  • 3 lingurite de mustar
  • 500 ml ulei
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • frunzulite de ceapa verde pentru ornare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50:

Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte.

Tocam ceapa zolzi; castravetii ii taiem in doua pe lungime, apoi feliute; ii stoarcem putin ca sa nu aiba zeama.

Scurgem  bine tonul  - daca avem ton in ulei, pastram uleiul si il adaugam la maioneza.

Pregatim maioneza din galbenus frecat cu mustar si ulei.

Punem la un loc pastele, tonul,ceapa, castraveciorii , maslinele si porumbul;adaugam sare,piper si zeama de la 1 lamaie si amestecam putin ; adaugam maioneza si amestecam bine.

Dam la rece.

Servim salata cu pofta presarata cu firisoare de ceapa verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50-0
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50-1
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50-2
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50-3
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50-4
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50-5

COMENTARII (11)

Anett 1

12.06.2014, 18:06

super!

Aurelia 07_07 1

12.06.2014, 19:17

Rocsi 1

12.06.2014, 21:56

La mai multe retete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20