Salată de paste (risone) cu ton

de miki_a in Paste, 28 Oct 2015 | 3166 vizualizari

 

Bun găsit!
Astăzi vă prezint o salată, uşoară şi delicioasă, cu paste în formă de bob de orez! E pentru prima dată când fac această reţetă şi pot să spun că ne-a plăcut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. paste "risone";
  • 1 conservă de ton (160 gr.);
  • 1 ceapă roşie;
  • 100 gr. măsline negre;
  • 3 ouă;
  • sare;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • felii de lămâie (opţional).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de paste (risone) cu ton:

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi sau mai tari, nu există regulă).

Curătăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline, să-şi lase iuţeala.

Desfacem conserva de ton (eu am folosit conservă de ton în ulei de măsline şi am pus întreaga compoziţie) şi o punem peste ceapă. Desfacem carnea uşor, cu o furculiţă.

Adăugăm măslinele, pastele fierte şi scurse, sare, piper, pătrunjelul tocat şi ouăle tăiate jumătăţi. 

Opţional, puteţi adăuga zeamă de lămâie.

Amestecăm şi servim cu mare poftă! 

 

 

TIPS-URI

1

Pastele pot fi înlocuite cu orez (aceeaşi cantitate).

2

Eu am fiert ouăle moi, sunt mai uşor digerabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste (risone) cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MOKUSKA 1

28.10.2015, 22:06

foarte gustoase

miki_a 1

29.10.2015, 09:49

Multumesc Ildi!

mihaelar63 1

17.06.2020, 07:15

Buna salata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu carne tocata