Salata de piept de pui cu morcov, porumb si telina

de Rocsi in Salate, 6 Ian 2013 | 4536 vizualizari

 

Dupa atatea mancaruri grele de sarbatori am zis sa fac si preparate mai usoare.Pentru astazi am ales o salata de pui cu cateva legume si putina maioneza.O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 10 ciuperci conservate intregi
  • 1 telina
  • 1 cutie mica de boabe de porumb
  • 4-5 castraveti murati
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de piept de pui cu morcov, porumb si telina:

Pieptul de pui il spalam si il taiem cam in 4 bucati.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem in doua.
Intr-o cratita punem apa, bucatile de pui, morcovul si le punem la fiert.
Presaram peste ele putina sare, piper si patrunjel uscat.
Cand sunt patrunse mai bine de jumatate, adaugam si ciupercile spalate.
Cand s-au fiert bine, scurgem zeama (pe care puteti sa o folositi la o supa ca e foarte buna, eu am folosit-o la o friptura la cuptor) si le lasam sa se racoreasca.
Curatam telina, o spalam si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Castravetii murati ii taiem feliute.
Ciupercile si morcovul fiert il taiem felii portivite, iar pieptul de pui cubulete.
Toate aceastea le punem intr-un bol peste care dam drumul si boabelor de porumb.
Intr-un lighenas pregatim maioneza: punem galbenusul fiert trecut prin sita, galbenusul crud si mustarul.
Mixam la o viteza mica, picuram cate putin ulei  si cand considerati ca aveti suficienta maioneza ne orpim din mixat (oricum nu trebuie foarte multa ).
Punem maioneza peste salata pregatita, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.
Invartim usor cu o lingura de lemn, o dam putin la rece, apoi este numai buna de servit.
Sa aveti pofta!

 

COMENTARII (54)

Rocsi 1

11.01.2013, 11:15

Multumesc mult de doua ori draga mea Ligia

Ligia Bxl 1

11.01.2013, 17:11

cu placere draga mea

Rocsi 1

11.01.2013, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: