SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 2064 vizualizari

 

Cu legume, peste, carne,sos, condimente, orezul este un aliment extraordinar!

 

INGREDIENTE

  • 2cepe rosii (potrivit de mari),
  • 1 morcov,
  • 2 piepti de pui(1,3kg.),
  • 1 lingura piper boabe,
  • 450g.mazare verde(congelata),
  • putin unt sau margarina,
  • 3 pungulite de orez Riceland,(din comert)
  • 2 cutii compot de mandarine,
  • 2 borcanele de sparanghel(370ml.),
  • 3dl. maioneza,
  • 3dl.iaurt,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • patrunjel verde pentru ornat;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE:

1.Morcovul se curata , se spala si se taie bucati, apoi se pune in 11/2l. apa la fiert impreuna cu o ceapa taiata in patru.Se adauga pieptii de pui bine spalati, piperul boabe ,sare si se fierb, sub capac , 40 de minute.


2.Mazarea dulce se soteaza in putina margarina /unt.Pungulitele de orez se fierb in 8dl. apa sarata tinandu-se cont de timpul precizat pe pungulite.Se clatesc cu apa rece , se scurg si se se scoate orezul din pungulite.Se pune intr-un bol.


3.Se scurg mandarinele de suc si se pune deoparte 1,5dl. suc.Se scurge sparanghelul din borcanele si se taie bucati.Cea de a doua ceapa se taie marunt. Iaurtul se amesteca cu maioneza si cu ceapa taiata.Se adauga sucul de mandarine lasat deoparte.


4.Se scot pieptii din supa, se lasa sa se raceasca , se ia carnea de pe oase , se indeparteaza pielita si se taie bucati.


5.Toate ingredientele salatei se amesteca cu sosul si se lasa la rece, in frigider, 1 ora.Se mai sareaza si pipereaza, daca este nevoie si se orneaza cu patrunjel verde tocat.

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI