Salata de quinoa

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 1515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g quinoa
  • 1 sfecla rosie micuta (80 g)
  • 1 avocado
  • 4 ridichi
  • 1 castravete
  • 6 rosii cherry
  • 3 cepe verzi
  • frunze de patrunjel
  • sare, lamaie, ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de quinoa:

Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui.

Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat cantitatea de quinoa).

Intre timp ne ocupam de legume: sfecla (eu am avut sfecla direct fiarta, asa am cumparat-o, dar daca o aveti cruda, o fierbeti in prealabil) o curatam si o taiem cubulete, avocado la fel, ridichile le spalam, le curatam de frunze si le taiem feliute; la fel si castravetele. Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, cu tot cu codite. Frunzele de patrunjel le spalam si le tocam cat de marunt de place.

Dupa ce quinoa a fiert, o strecuram si o lasam la racit.

Punem toate ingredientele intr-un castron, adaugam sare, lamaie si ulei dupa gust si amestecam bine.

O servim rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de quinoa-0
Salata de quinoa-1
Salata de quinoa-2
Salata de quinoa-3
Salata de quinoa-4

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

29.10.2013, 23:59

_Alina_ 1

30.10.2013, 08:57

Deliciosa!

laura_n 1

30.10.2013, 14:36

foarte misto, abia astept sa incerc si eu quinoa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04