Salata de rucola cu mozzarella

de Mihaela11_jo in Salate, 17 Aug 2013 | 1295 vizualizari

 

Este o salata foarte aromata si racoritoare.Ingredientul sumac ("summaq")


Sumac este o planta care traieste in Orientul Mijlociu,Africa si America de Nord.


Se prezinta sub forma de tufisuri sau copaci care variaza intre 1 si 10 m inaltime. Florile au culori variate:verzui,crem sau rosii. Fructele se prezinta sub forma de manunchiuri de boabe de culoare rosie inchisa caracteristica. Sumac inseamna "rosu". Este folosit in bucataria araba la salate si mancaruri de carne in scopul obtinerii unui gust acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de rucola
  • 150 g branza Mozzarella
  • 150 g rosii cherry
  • 1/2 varza rosie mica
  • 1 conserva mica de boabe de porumb fiert
  • 1 ceapa rosie mica
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare dupa gust
  • 2 lingurite “sumac”
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de rucola cu mozzarella:

Rosiile cherry se taie in jumatati.

Varza rosie se rade pe razatoare.

Ceapa rosie se taie rondele.

Intr-un castron se aseaza rucola,rosiile,boabele de porumb,ceapa,branza mozzarella si se toarna vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic si sare.

Se presara cu “sumac”.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de rucola cu mozzarella-0
Salata de rucola cu mozzarella-1
Salata de rucola cu mozzarella-2
Salata de rucola cu mozzarella-3
Salata de rucola cu mozzarella-4
Salata de rucola cu mozzarella-5
Salata de rucola cu mozzarella-6

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:41

Mihaela11_jo 1

20.08.2013, 17:33

Vladimir

Dya Daniela Andrei 1

27.08.2013, 11:36

Delicios arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04