Salată de sfeclă roșie și ton

de FlaviaD in Salate, 19 Iul 2013 | 1211 vizualizari

 

Este o salata usoara, insa foarte sanatoasa si cu o cantitate insemnata de nutrienti. Pentru cine este preocupat de gatitul sanatos, acest mod de prepare al alimentelor este o binecuvantare. Daca doriti mai multe detalii va astept pe blogul meu. Pana atunci sa aveti pofta la salata :)

 

INGREDIENTE

  • -1 sfeclă roșie mare
  • -1 legătură de pătrunjel
  • -1 legătură de ceapă verde
  • -1 conservă de ton
  • -1 broccoli
  • -1 legătură salată verde
  • -legume congelate cât considerați (de preferat cu porumb – îi dă culoare și savoare)
  • -1 linguriță ulei de susan
  • -1 linguriță oțet balsamic
  • -1 linguriță sos de stridii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de sfeclă roșie și ton:

Am pus broccoli împreună cu celelalte legume congelate într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă pe foc, să se facă la aburi; nu prea mult că strică și se duc toate vitaminele, iar eu tocmai de asta nu aveam nevoie. Deci le-am lăsat la aburi cam 10-15 min întorcând vârtos la ele de pe o parte pe alta ca să le pătrundă pe fiecare în parte, dar și să-și păstreze un aspect căt mai plăcut și colorat.

Grijă mare, nu le lăsați prea mult la aburi, ele trebuie să rămână tari și crocante cât să le puteți mânca fără să vă simțiți ca niște iepuri când ronțăiți la ele, dar nici să fie goale de nutrienți că nu vreți asta.

Pasul al 2-lea a constat în pregătirea celorlate ingrediente, așa că mi-am adus iubitul în bucătărie și în grija lui a intrat sfecla roșie, a dat-o bine de tot pe răzătoare – cu ochiuri mai mari, nu foarte fină să fie fiindcă e zemoasă sfecla noastră și se pierde sucul din ea, iar noi vrem să avem o sfeclă cât mai suculentă în salată.

În timpul ăsta eu am tăiat mărunt ceapa verde și salata, apoi pătrunjelul, ridichile și tonul– bine, nu neapărat în ordinea asta – iar când au fost gata legumele congelate și broccoli-ul de la aburi, precum și sfecla roșie dată pe răzătoare, le-am amestecat pe toate într-un castron mare cât toate zilele pentru că da, a ieșit o cantitate însmnată de salată. Le-am condimentat pe toate cu chilli, piper, busuioc și oregano – însă nu-i musai de pus ce am pus eu, mirodeniile sunt la alegere, nouă ne place foarte picant și condimentat bine, dar voi puneți ce dorește sufletul vostru. Când a fost gata amestecul ăsta minuant de arome, am adăugat ulei de susan, oțet balsamic și sos des stridii.

 

COMENTARII (4)

Rocsi 1

19.07.2013, 22:50

FlaviaD 1

20.07.2013, 12:15

Pe cuvantul meu ca e. Desi nu pare, va lingeti pe degete dupa ce mancati

MotanLaOale 1

20.07.2013, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: