Salata de sfecla rosie

de diana_k in Muraturi, 18 Mar 2010 | 7068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg sfecla rosie mai micuta, nu am gasit mai mica decat se vede
  • 100g chimion
  • 1 hrean
  • 1l apa
  • 100ml otet
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingura sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie:

Sfecla se spala bine, bine, se curata cotorul si se pune la fiert intr-o oala mai mare cu apa timp de 45 minute.

Este fiarta cand s-a inmuiat si intra furculita in ea.

Se lasa sa se raceasa si se curata de coaja, se taie felii subtiri, cubulete sau se rade, dupa preferinta.

Se amesteca cu hreanul ras sau macinat, cine prefera poate sa-l taie fasiute.

Apa se pune la fiert cu sarea si zaharul, la urma se aduga otetul.

Chimionul se pune separat la fiert cu o cana de apa timp de 5 minute, apoi se strecoara apa si se pune peste sfecla, turnam si apa fierbinte.

Amestecam bine si o repartizam in borcane.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de sfecla rosie 22792
retete culinare - Salata de sfecla rosie 22794
retete culinare - Salata de sfecla rosie 22795
retete culinare - Salata de sfecla rosie 22796

COMENTARII (9)

ArianaBala 1

31.08.2011, 15:15

Interesant.... o sa incerc sa fac si eu 1-2 borcanele sa vad cum este

ArianaBala 1

01.09.2011, 11:31

diana la ingrediente ai scris chimion si observ ca ai folosit chimen......

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S