Salata de sfecla rosie

de Sylvia in Salate, 20 Apr 2010 | 6339 vizualizari

 

Este pe cat de usor de preparat pe atat de buna. Noi o mancam atat ca si garnitura la fripturi si simpla cu paine prajita , pentru o cina mai lejera.

 

INGREDIENTE

  • 4 -5 bucati mici de sfecla ( eu le gasesc gata fierte ambalate in punga vidata ) ,
  • 2 lingurite de pasta de hrean,
  • o lingurita de zahar brun,
  • 2-3 linguri de otet balsamic,
  • o lingurita sare,
  • optional putin chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie:

  Preparare: fierbeti sfecla daca este cruda , verificand-o din timp in timp cu o furculita, atunci cand intra usor in ea este gata , nu trebuie sa fie prea moale ca nu e buna.  Se curata sfecla si se marunteste, o puteti sau da pe razatoare ( cel mai adesea asa fac ) sau taia cubulete. Dupa aceea intr-un vas mai mare  adaugam peste ea , zaharul, sarea, pasta de hrean, otetul  si chimenul .

  Amestecam incet cu o spatula de lemn pana la 000omogenizare.Este buna pastrata la frigider inainte de a fi servita, eu o las cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de sfecla rosie 27531
retete culinare - Salata de sfecla rosie 27532

COMENTARII (9)

nadina73 1

20.04.2010, 18:17

super buna

Laly 1

21.04.2010, 18:42

Si la noi este la mare cautare,dar eu o coc in cuptor si ramane la fel de dulce.5 furculite

Sylvia 1

21.04.2010, 18:53

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55