Salata de sfecla rosie cu hrean

de babi5 in Muraturi, 1 Oct 2014 | 4146 vizualizari

 

Ne place tare mult de asta data am suplimentat hreanul, fiindca slava Domnului este din belsug.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg sfecla rosie
  • 15 radacini hrean(marimi diferite)
  • 1l.otet 9 grade
  • 3 linguri sare
  • 200 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean:

Sfecla se spala bine apoi se pune intr-o oala suficient de mare, se acopera cu  apa si se lasa la fiert la foc mic cca. 3 ore.

Intre timp cit sfecla fierbe pregatim borcanele le spalam si le uscam in  cuptor 10 min.

Apoi spalam radacinile de hrean , le curatam si le dam prin razatoatea mica.Otetul il amestecam cu zaharul si sarea pina se topeste.

Cind sfecla este bine fiarta o strecuram de apa o lasam putin sa se raceasca, o curatam si o dam prin razatoarea mare , apoi punem hreanul si otetul cu zaharul si sarea si amestecam bine , lasam 2 ore sa stea asa  amestecind din cind in cind , apoi punem in borcane si sigilam ,dupa care isi urmeaza cursul firesc camara

Sa va fie de folos.!

 

TIPS-URI

1

Nu am folosit nici un fel de conservant fiindca am folosit din abundenta natural de la Mama Natura

2

Apa nu se adauga findca este suficient otetul si mai lasa si sfecla lichid.

3

Am obtinut 12 borcane de 850 ml. 6 de 450 ml.

RETETA IN IMAGINI

Salata de sfecla rosie cu hrean-0
Salata de sfecla rosie cu hrean-1
Salata de sfecla rosie cu hrean-2
Salata de sfecla rosie cu hrean-3
Salata de sfecla rosie cu hrean-4
Salata de sfecla rosie cu hrean-5
Salata de sfecla rosie cu hrean-6
Salata de sfecla rosie cu hrean-7

COMENTARII (24)

babi5

babi5 1

02.10.2014, 15:38

_Ansrwwa_„Rocsi multimesc

Rux

Rux 1

08.10.2014, 20:49

Splendid!!!

babi5

babi5 1

08.10.2014, 21:18

Rux te pupa Mala cu mare drag si- ti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!