Salata de sfecla rosie si portocala

de MotanLaOale in Salate, 28 Oct 2011 | 2547 vizualizari

 

Am vazut-o undeva si am zis sa o incerc. Reteta oricinala este cu sfecla cruda dar a mea era asa tare ca a trebuit sa o coc. A fost buna si asa.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 sfecle rosii mai mici
  • 1 portocala
  • 1 ceapa rosie mica
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • menta (de preferat proaspata)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie si portocala:

Sfecla se curata si se taie in felii potrivite (in reteta originala).

Sfecla daca este tare se poate coace sau fierbe (pana intra furculita usor in ea), se curata si se taie in bucati potrivite.

Portocala se curata de coaje si de pielita alba (fiecare felie) si se rupe in bicati mai mici.

Ceapa se curata si setaie rondele.

Se pun intr-un castron, se adauga sare si piper, patrunjel si menta tocate si se amesteca usor.

Se lasa la frigider cel putin 2 ore pentru intrepatrunderea aromelor.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de sfecla rosie si portocala 131237
retete culinare - Salata de sfecla rosie si portocala 131238
retete culinare - Salata de sfecla rosie si portocala 131239
retete culinare - Salata de sfecla rosie si portocala 131240

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

28.10.2011, 19:33

este

LUK 1

29.10.2011, 09:20

interesanta..mie nu prea mi place sfecla rosie deci..nu ma incumet

MotanLaOale 1

29.10.2011, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55