Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.
1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.
2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.
3.Taiati frunzele de rozmarin foarte fin.
4.Prajiti migdalele intr-o tigaie care nu lipeste.Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.
Dressing:
Amestecati intr-un bol rozmarinul,mierea,otetul balsamic,sarea si uleiul de masline Costa D’Oro.
Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie,iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati migdale zdrobite.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult