Salata de spanac cu sfecla si dovleac

de katty in Salate, 14 Noi 2014 | 1864 vizualizari

 

O salata in mijlocul toamnaei este intotdeauna binevenita si revigoranta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr spanac tanar frunze
  • 200 gr dovleac placintar
  • sfecla cuburi din conserva sau 1 sfecla proaspata
  • o mana nuci
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3frunze de salvie proaspete sau 1 lingurita uscate
  • 3-4 frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de spanac cu sfecla si dovleac:

Spalam dovleacul , il curatam de coaje si il taiem cuburi .Il punem intr-un vas termorezistent , presaram sare , frunzele de salvie , 1 lingura ulei de masline, amestecam bine si il dam la cuptor pana se inmoaie si se rumeneste  usor . Il scoatem si il lasam sa se raceasca .
Spalam bine frunzele de spanac si il uscam cu un servet .
Scurgem sfecla din conserva  sau  curatam sfecla proaspata , o taiem cubulete si o fierbem pana se inmoaie.
Intr-o tigaie uscata prajim pentru cateva minute semintele de dovleac si nucile , avand grija sa nu le ardem .
Amestecam zeama de lamaie cu un praf de sare , piper si ulei de masline.
Asezam  spanacul pe farfurie ,punem deasupra bucatile de dovleac , cuburile de sfecla , semintele de dovleac , nucile rupte mai mici , apoi turnam deasupra amestecul  cu  zeama de lamaie  . Servim salata imediat .

 

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

14.11.2014, 18:08

MotanLaOale 1

14.11.2014, 21:21

marcela1979 1

15.11.2014, 05:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55