Salata de sparanghel cu bacon

de adriana65 in Salate, 7 Dec 2009 | 5137 vizualizari

 

Nu demult am descoperit un blog cu retete deosebite, de unde nu am ezitat sa ma inspir.
Prima reteta pe care am pregatit-o (cu unele mici modificari), este aceasta salata cu sparanghel. Din pacate, retete cu aceasta leguma foarte sanatoasa se gasesc mai greu sau mai bine zis nu sunt prea variate, asa ca m-am bucurat cand am gasit-o. Este vorba de blogul http://poppy-planet.blogspot.com/.

 

INGREDIENTE

  • 300 g sparanghel alb
  • 50 g bacon
  • 50 g rulada din piept de pui
  • 1 ceapa
  •  zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita mustar frantuzesc
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sparanghel cu bacon:

Am folosit sparanghel la borcan deoarece la magazin l-am gasit cam pleostit si nu prea proaspat. L-am lasat cateva ore sa se scurga bine de apa. Baconul l-am taiat feliute, la fel si rulada din piept de pui si le-am pus la prajit in uleiul incins. In reteta originala nu se pune ulei, dar eu am adaugat deoarece am pus mai putin bacon, care nici nu avea multa grasime, si in plus am adaugat la reteta si rulada de pui Cand sunt bine prajite se adauga ceapa tocata, iar cand aceasta devine sticloasa se pune sparanghelul taiat in bastonase. Se continua prajirea, la foc mediu, aproximativ 8 - 9 minute. Se adauga mustarul frantuzesc, sarea, se lasa 2-3 minute pentru a se intrepatrunde aromele, iar la urma se stropeste totul cu zeama de lamaie. Langa salata am preparat o garnitura simpla de orez.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de sparanghel cu bacon 11783
retete culinare - Salata de sparanghel cu bacon 11784
retete culinare - Salata de sparanghel cu bacon 11785
retete culinare - Salata de sparanghel cu bacon 11786
retete culinare - Salata de sparanghel cu bacon 11787

COMENTARII (9)

pana_luminita 1

18.12.2009, 19:12

Panacris 1

15.02.2013, 13:24

Salată sățioasă!

adriana65 1

17.02.2013, 23:19

Nu am mai preparat-o de mult. Ar trebui să o mai fac. Bună idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27