Salata de sunca

de oana_d in Salate, 13 Feb 2011 | 2312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g cartof fiert,
  • 50 gr morcov,
  • 60 g ardei rosu,
  • 60 g castravete,
  • 3 ridichi,
  • 20 g cascaval,
  • 50 g sunca de Praga,
  • sare piper,
  • 20 g maioneza,
  • 50 ml iaurt (o lingura plina),
  • castravete si ardei rosu pentru decor.

Pentru 2 "viespi":

  • 2 masline negre, 4 masline verzi,
  • 2 scobitori,
  • 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sunca:

Cartoful fiert, morcovul si castravetele le-am dat prin razatoarea mica. Cascavalul, ardeiul, ridichile si sunca de Praga le-am taiat feliute scurte si subtiri.
Am adaugat sarea, piperul, maioneza si iaurtul si am amestecat.
"Viespile" le-am facut asa: am taiat in 3, 4 masline (2 verzi si 2 negre), apoi la celelalte 2 masline verzi le-am taiat doar un capacel - astea au format capul viespilor.
Am asamblat corpul viespilor pe scobitori asa: negru-verde-negru-verde-negru. Apoi am pus capsorul si am infipt betisoarele de tulpina de marar dupa ce am facut doua orificii minuscule cu acul. Din bucatele triunghiulare de castravete am facut aripile si le-am bagat intre doua cerculete de masline.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de sunca 84646
retete culinare - Salata de sunca 84647
retete culinare - Salata de sunca 84648
retete culinare - Salata de sunca 84649
retete culinare - Salata de sunca 84650
retete culinare - Salata de sunca 84651

COMENTARII (31)

DIANA B 1

15.02.2011, 11:10

@diaconta - eu cred ca tot tinerelele au apetit mai mare la morcovi

DIANA B 1

15.02.2011, 11:12

@RuxyRux ... doar gramele in bucatarie nu conteaza , ca cele de pe noi daca-s cu miileeee ...

Rux 1

15.02.2011, 11:16

Ai dreptate Onesta alea nu-s bune deloc! Asa ca trebuie sa avem grija cat si unde se pun altfel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D