Salata de ton cu cartofi si maioneza

de Merisor in Salate, 21 Aug 2014 | 15647 vizualizari

 

Imi place tare mult sa combin tonul in diverse salate.
Aceasta salata se aseamana cu cea orientala, cu mici diferente.
Este foarte buna, cu multa lamaie si ceapa rosie!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • apa pentru fiert cartofii
  • 3 conserve file de ton in suc propriu(3 x 150 gr)
  • cateva masline verzi fara samburi
  • 1 ceapa mare, rosie
  • piper macinat
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 capatana mica de usturoi(7 catei)
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 250 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu cartofi si maioneza:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti.

Ii lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda la testul cu furculita, apoi ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam.

Maslinele, daca sunt prea sarate se vor pune in apa pentru a mai elimina din sare.

Ceapa se toaca solzisori, dar pastram si cateva rondele pentru ornare.

Cartofii curatati ii taiem in cuburi mai mici.

Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele tocate si presaram peste ele piper macinat.

Pentru maioneza, curatam usturoiul si il presam bine, apoi il amestecam cu galbenusul si mustarul si incepem sa picuram ulei putin cate putin, mixand energic.

Adaugam si sare dupa gust si din cand in cand zeama de lamaie.

Scurgem tonul de lichid si il adaugam peste ingredientele din bol, apoi amestecam totul cu maioneza.

A iesit o salata tare buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si castraveciori murati, tocati sau feliati rondele.

2

Se pot adauga si oua fierte, ca la salata orientala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu cartofi si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata Suba