Salata de ton cu paine de porumb

de MyFancyCake in Salate, 17 Ian 2012 | 3971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru painea de porumb:
  • 80 gr faina alba de porumb,
  • 60 gr malai,
  • 40 gr zahar tos,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 25 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1 ou,
  • 40 ml lapte,
  • 10 gr unt,
  • 3 ardei iuti verzi murati (ai mei era bulgaresti si nu erau chiar asa de iuti),
  • 1 lingurita verdeturi italiene
  • Dressing salata:
  • 180 gr maioneza (eu am facut maioneza dintr-un galbenus si 1 lingurita de mustar),
  • 100 gr smantana,
  • patrunjel verde tocat marunt,
  • marar verde tocat marunt,
  • 1 lingurita praf de usturoi,
  •  piper,
  • 3 linguri pesmet obtinut din 6 felii de bruschette Maretti cu usturoi.
  • Pentru salata
  • 200 gr fasole boabe rosie  din conserva (scursa si clatita),
  • 200 gr porumb din conserva (scurs si clatit),
  • 1 rosie taiata cubulete,
  • 1/2 ardei gras felii, partea alba de la un praz,
  • 1 conserva de ton,
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu paine de porumb:

In primul rand incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecam faina cu malaiul, zaharul, praful de copt, sarea.si uleiul. Adaugam oul si laptele si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam ardeii iuti taiati marunt si condimentele.

Ungem un vas de yena cu diametru de 20 cm cu unt si intindem aluatul in tava.  Coacem timp de 20 - 25 de minute (verificam daca este copt cu testul scobitorii). Scoatem painea din cuptor si o lasam la racit.

Pentru dressing mixam toate ingredientele si lasam sosul la rece.

Maruntim painea de porumb cu ardei iute si asezam jumatate din ea pe fundul tavii in care am copt-o. Punem peste paine jumatatate din cantitatea de fasole, de porumb, legume, ton si cascaval. Acoperim cu un strat de dressing, apoi presaram restul de paine. Continuam cu restul de fasole, porumb, legume, ton si cascaval. Acoperim cu dressing-ul ramas si decoram cu frunze de patrunjel verde.

Lasam salata la rece 2 ore inainte de a o servi.

 


 

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.01.2012, 09:12

bun bun

mamaieelena

mamaieelena 1

18.01.2012, 12:26

buna combinatia

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!