Salata de ton cu vinegreta de verdeturi

de Oana in Salate, 10 Apr 2009 | 11828 vizualizari

 

Este o salata foarte satioasa si se asociaza foarte bine cu paine alba, proaspata. Noi am mancat-o la micul dejun

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un ardei capia rosu (sau ardei gras rosu)
  • 50 g masline verzi umplute cu gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • o jumatate de salata aisberg
  • 2 conserve de ton in suc propriu
  • Vinegreta:
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu vinegreta de verdeturi:

Se fierb ouale tare si se lasa la racit in apa rece, apoi se curata si se taie rondele. Ardeiul gras se curata, se taie in patru, pe lung, si apoi fasiute. Maslinele se taie rondele, ceapa rosie se curata si se taie tot rondele subtiri. Salata se spala si se rupe bucati intr-un bol. Se adauga ardeiul, maslinele, ceapa si tonul scurs de zeama.

Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in vinegreta, apoi se toarna peste salata.

Se orneaza cu feliile de oua si se mananca imediat si cu pofta, cu painica alba!

Click pe poze pentru detalii delicioase :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu vinegreta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

28.02.2009, 23:29

Hmm, nu stiu daca mergea, ca era super acrisoara de la lamaie si otet si mergea de minune cu tonul si legumele...in reteta originala astea erau ingredientele, am uitat sa spun ca din cartulia "Super Salate" am luat-o

adry88 1

13.05.2011, 16:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu "palitos de mar"