Salata de varza creola - Ainsley Harriott

de -Miti- in Salate, 16 Aug 2011 | 2168 vizualizari

 

Pe cand am preparat aceasta reteta de Salata de varza creola am descoperit substitutia perfecta pentru maioneza: mustar cu iaurt, consistenta si gust asemanator,dar cu mult mai putine calorii.Pe Ainsley Harriott probabil l-ati vazut la emisiunile de pe TVR, reteta ii apartine,desi am adaptat-o putin si provine din cartea "Mancaruri rapide cu grasimi putine".

 

INGREDIENTE

  • Ce ingrediente am folosit la prepararea Retetei de salata de varza creola
  • 250 gr varza alba,taiata fasii subtiri
  • 2 tulpini de telina verde (am avut congelata)
  • 1 ardei gras, taiat fasii subtiri
  • 4 cepe verzi,taiate
  • 1/2 lingurita mustar (reteta cere Dijon, mustarul romanesc e asemanator)
  • 1 lingurita hrean cu smantana
  • 1 lingurita otet din vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 2 linguri marar proaspat,tocat
  • sare si piper proaspat macinat, am folosit Kotany
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de varza creola - Ainsley Harriott:

 Iata cum am preparat reteta de Salata de varza creola:

Legumele se amesteca intr-un bol incapator.

Mustarul, hreanul, otetul se amesteca si se adauga treptat uleiul si iaurtul. Acesta e dressingul.

Se amesteca dressingul cu legumele si se adauga sare,piper si marar.

 

 

COMENTARII (15)

adry88 1

18.08.2011, 11:18

buna salatica

Rux 1

18.08.2011, 22:51

Wow! Wow! Wow! Multu muuult Miti.....pentru idee..mustar cu iaurt...super... eu deja m-am indragostit de creola ta

-Miti- 1

19.08.2011, 00:31

cate salate am papat eu si mi-a lipsit maioneza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21