Salată de varză roșie cu ghimbir

de elucubratiiculinare in Salate, 20 Oct 2013 | 1827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 varză roșie
  • 25 ml oțet de vin
  • 25 ml apă
  • 1-2 cm rădăcină ghimbir
  • 1/2 lingură sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de varză roșie cu ghimbir:

Varza se curăță de primele frunze și se toacă foarte fin.

Se amestecă varza cu sarea, zahărul și ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoarea cu găuri mici. Se lasă pentru minim o oră. Punem pe foc oțetul de vin îndoit cu apa și se dă într-un clocot. Se toarnă peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn. Înainte de a servi se adaugă și uleiul.   Astfel pregătită varza se poate ține la rece, în borcane bine acoperite. Se îndeasă varza în borcane și se toarnă deasupra zeama lăsată. PS: Din 3 kg de varză roșie vă ies aproximativ 3 borcane de 800g și unul de 400g.

 

RETETA IN IMAGINI

Salată de varză roșie cu ghimbir-0
Salată de varză roșie cu ghimbir-1
Salată de varză roșie cu ghimbir-2

COMENTARII (7)

simona72 1

20.10.2013, 17:56

Interesanta combinatia!!!

Rocsi 1

20.10.2013, 19:28

diaconta 1

22.10.2013, 23:42

mi-ai dat idee,nu ma gandeam sa pu ghimbir a varza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41