Salata de vinete

de nilgun in Salate, 17 Iul 2013 | 910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 4 ardei grasi
  • ulei
  • 1 ceapa
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Intr-o tava de cuptor in care am pus folie de aluminiu, am pus vinetele si ardeii la copt in cuptor. Dupa ce s-au copt am lasat la racit si sa se scurga zeama din vinete. Vinetele si ardeii se curata de coaja. Vinetele se toaca cu o lingura in cazul meu, ardeii i-am taiat bucatele. Am pus si vinetele si ardeii intr-un castron, am pus sare si am amestecat cu 2-3 linguri de ulei.

Separat am facut maioneza din 2 galbenusuri crude, peste care am pus un praf de sare, am pus 2 lingurite de  mustar si zeama de lamaie. Am amestecat cu lingura de lemn, dupa care in fir subtire am turnat ulei si am amestecat pana a iesit cantitatea de maioneza dorita. 

Am amestecat vinetele, ardeii cu maioneza si ceapa tocata marunt. Mie imi place sa simt ceapa in salata asa ca nu fff marunt. Se poate da si prin razatoarea mica pentru finete.

Pofta buna

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete-0
Salata de vinete-1
Salata de vinete-2
Salata de vinete-3
Salata de vinete-4
Salata de vinete-5
Salata de vinete-6
Salata de vinete-7
Salata de vinete-8
Salata de vinete-9
Salata de vinete-10
Salata de vinete-11
Salata de vinete-12

COMENTARII (18)

Geanina87 1

17.07.2013, 12:05

ianculubita 1

17.07.2013, 13:20

nilgun 1

17.07.2013, 22:16

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04