Salata de vinete

de Oana in Mancaruri de post, 2 Mai 2009 | 46048 vizualizari

 

Multe gospodine coc vinete vara si le congeleaza si prepara o salata de vinete delicioasa pe timp de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari - 2 kg
  • o cescuta cu ulei
  • sare
  • o ceapa mica
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se spala si se coc pe flacara sau pe tabla. Se lasa apoi putin la racit si se curata. Un procedeu simplu de a curata vinete, fara murdarie si fara sa spalam vinetele: se taie cotorul, apoi vanata se taie pe jumate si cu ajutorul unei linguri se aduna tot miezul copt. Lingura se poate da sub jet de apa rece, sa nu ramana cumva coaja arsa de la vinete. Miezul se pune intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs cateva ore. Cu ajutorul robotului le facem rapid si cremoase, samburii vor si si ei zdrobiti si consistenta pentru salata de vinete va fi mult mai fina. Deci, punem vinete in vasul robotului si adaugam treptat ulei, cam o cescuta, apoi le potrivinm de sare. Se poate pune apoi ceapa tocata foarte fin sau se serveste salata de vinete cu ceapa alaturi si rosii. De asemenea, se poate adauga si o lingura-doua de maioneza, eu le fac fara, prea multa grasime...


Si o prezentare draguta, pentru mese festive, salata de vinete in acordeon de rosie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de vinete 2202
retete culinare - Salata de vinete 2203
retete culinare - Salata de vinete 2204
retete culinare - Salata de vinete 5600
retete culinare - Salata de vinete 5601
retete culinare - Salata de vinete 5602
retete culinare - Salata de vinete 5603
retete culinare - Salata de vinete 5604
retete culinare - Salata de vinete 5605
retete culinare - Salata de vinete 5606

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:29

SUNT PREFERATELE MELE, CHIAR AM MANCAT IN DIMINEATA ASTA, ASA LE COC SI EU

Teo 1

15.07.2011, 00:09

incearca si cu usturoi in loc de ceapa! e si mai si...!

Oana 1

16.07.2011, 10:30

Teo, da, ne place si cu usturoi Delicioase oricum! De obicei le fac fara ceapa si fara usturoi din cauza de baieti mofturosi Dar mie imi plac cu orice

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!