Salata de Vinete

de Catalina L in Salate, 15 Apr 2015 | 2828 vizualizari

 

Originea vinetei provine din superba Indie. Vinetele au fost cultivate in Asia inca din cele mai vechi timpuri, dar recunoasterea lor in lumea civilizata s-a produs abia prin anii 1500.
Fiecare popor are obiceiul sau de a gati vinetele, de exemplu grecii gatesc musaca de vinete, italienii fac faimoasa parmigiana, iar in Franta vanata se regaseste in ratatouille. In buctaria orientala se foloseste doar pulpa de la vanata asezonata cu lamaie, usturoi si tahini. Un delicios preparat din vinete in bucataria turceasca este imam bayildi compus din aceasta leguma cu iaurt, rosii si sos de usturoi. In bucataria romaneasca vinetele sunt gatite sub forma celebrei salate de vinete asezonata cu ceapa si maioneza, dupa preferintele fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete intregi
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Vinete:

Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.

Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.
Apoi se scot de la cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs. Se mixeaza vintele cu ceapa uleiul de masline si sucul de lamaie.
Se pune sare si piper si se da la rece.
Se poate pune o lingura de maioneza in loc de o lingura de ulei.

Se serveste dupa dorinta, tartine, cu salata de rosii sau de ardei copti, ca o garnitura etc.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

15.04.2015, 19:48

Ne place mult salata de vinete!

anca_rm 1

16.04.2015, 08:22

nu am fcaut de ceva vreme salata de vinete asa ca servesc de la tine

tarasmariana 1

16.04.2015, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melitzanosalata- vinete in stil grecesc