Salată de vinete cu dovlecei

de Dana_Retetegg in Salate, 9 Iul 2011 | 4636 vizualizari

 

By http://retetegg.blogspot.com

Imediat cum au aparut vinetele pe piata mi s-a si facut pofta de o salata, dar pentru ca nu vroiam o salata simpla am mai adaugat un ingredient pe care il ador in orice mancare: dovlecel.

Am obtinut o salata extrem de buuna, trebuie sa o incercati, merita!

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete,
  • 1 dovlecel (mare),
  • 1 ceapa,
  • 100-150 gr maioneza (eu am facut in casa din 3 oua, ulei si mustar),
  • sare,
  • patrunjel verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de vinete cu dovlecei:

Am copt vinetele, le-am curatat si le-am pus la scurs.

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat felii si l-am pus la fiert.

Dupa ce a fiert, l-am pus si pe el la scurs.

In timpul in care s-au scurs vinetele si dovlecelul, am facut maioneza.

Am tocat apoi marunt vinetele si le-am pus in bol. Am procedat la fel cu dovlecelul si ceapa (tocata foarte fin).

Le-am pus pe toate in bol, am adaugat maioneza si sare si am amestecat bine sa se omogenizeze.

Am adaugat patrunjelul taiat fin, apoi am lasat salata aproximativ 15 minute in frigider inainte de servire.

Am servit pe felii de rosie, a fost un deliciu si pentru papilele gustative dar si pentru ochi:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi