Salata de vinete cu maioneza

de izulika in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 3110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete de marime medie
  • 3 galbenusuri fierte
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita mustar
  • 1 varf de cutit sare de lamaie
  • 2 lingurite delicat
  • 1 ceapa mica
  • 1 cana si jumatate ulei

Pentru decor am folosit:

  • frunze de patrunjel verde
  • 2 rondele de morcov pentru ochi
  • rosie pentru buze si obraji
  • 1 varf de lamaie pentru nas
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Cele 2 vinete se pun la copt intorcandu-le pe toate partile,dupa ce vinetele sunt coapte se pun intr-un vas la racit apoi se curata de coaja li se taie codita si se toaca marunt fie cu un cutit obisnuit fie cu un tocator de vinete.Dupa se le-am tocat se amesteca cu ceapa data pe razatoare sau tocata marunt, si se lasa la scurs intr-o sita.Intre timp se face maioneza, se farama bine cele 3 galbenusuri fierte cu o furculita apoi se adauga mustarul, galbenusul crud si sarea de lamaie amestecand bine cu o lingura de lemn dupa ce am amestecat bine se adauga cate putin ulei invartind doar intr-un singur sens.Dupa ce am terminat maioneza se pun vinetele intr-un bol si se adauga cate o lingura de maioneza amestecand usor, dupa ce am incorporat toata maioneza se sareaza(eu am pus delicat) dupa gust si se da la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete cu maioneza-0
Salata de vinete cu maioneza-1
Salata de vinete cu maioneza-2
Salata de vinete cu maioneza-3
Salata de vinete cu maioneza-4

COMENTARII (14)

Corinuta 1

18.08.2010, 14:23

Foarte buna si frumos aranjata!

silviutaalbubr 1

20.08.2010, 20:56

andy 1

24.08.2010, 16:18

nu am mai facut de mult, o sa incerc si eu asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04