Salată de vinete cu maioneză

de elucubratiiculinare in Salate, 7 Aug 2012 | 2347 vizualizari

 

In miezul verii, cu vinete proaspete, sau iarna , cu vinete congelate, salata de vinete este una dintre cele mai cautate in familia noastra.

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 vinete ( aprox. 1,5 kg vinete),
  • 1 ceapă mică,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 1 linguriță muștar,
  • 200 ml ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de vinete cu maioneză:

Vinetele cele mai bune sunt cele lungi și subțirele. Nu spun că cele mari nu ar fi bune, dar cu cât vinetele sunt mai mari, cu atât șansele se măresc să găsim semințe mari.

Vinetele se coc pe grătar la flacără sau pe aragaz cu o tablă dedesubt (în cazul în care nu vreți să frecați 2 zile la aragaz :)) Sunt gata când coaja se face neagră. Se curăță imediat pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Se lasă la răcit, tot pe un fund înclinat.

Din gălbenușul de ou, ulei, muștar facem maioneza. Dregem maioneza cu zeamă de lămâie după gust. Când vinetele s-au răcit se toc (de preferat cu un cuțit de plastic), se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt și maioneza. Condimentăm salata de vinete cu sare și piper. 

Salata de vinete se ține la rece până în momentul servirii.

Salata de vinete se servește cu roșii, ardei gras copt (eu dacă tot m-am copt, am aruncat pe gratar și câțiva ardei grași).

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place, puteti renunta la adaosul de usturoi in  salata de vinete

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

08.08.2012, 18:43

Preferata mea! Imi place mai ales ca este alba

jolygina 1

16.08.2012, 01:02

super

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 10:26

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41