Salată de vinete cu maioneză

de elucubratiiculinare in Salate, 7 Aug 2012 | 4460 vizualizari

 

In miezul verii, cu vinete proaspete, sau iarna , cu vinete congelate, salata de vinete este una dintre cele mai cautate in familia noastra.

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 vinete ( aprox. 1,5 kg vinete),
  • 1 ceapă mică,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 1 linguriță muștar,
  • 200 ml ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de vinete cu maioneză:

Vinetele cele mai bune sunt cele lungi și subțirele. Nu spun că cele mari nu ar fi bune, dar cu cât vinetele sunt mai mari, cu atât șansele se măresc să găsim semințe mari.

Vinetele se coc pe grătar la flacără sau pe aragaz cu o tablă dedesubt (în cazul în care nu vreți să frecați 2 zile la aragaz :)) Sunt gata când coaja se face neagră. Se curăță imediat pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Se lasă la răcit, tot pe un fund înclinat.

Din gălbenușul de ou, ulei, muștar facem maioneza. Dregem maioneza cu zeamă de lămâie după gust. Când vinetele s-au răcit se toc (de preferat cu un cuțit de plastic), se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt și maioneza. Condimentăm salata de vinete cu sare și piper. 

Salata de vinete se ține la rece până în momentul servirii.

Salata de vinete se servește cu roșii, ardei gras copt (eu dacă tot m-am copt, am aruncat pe gratar și câțiva ardei grași).

Poftă bună!

TIPS-URI

1

daca nu va place, puteti renunta la adaosul de usturoi in  salata de vinete

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vinete cu maioneză" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de piept de pui cu ciuperci si baby corn