Salata de vinete cu maioneza

de Rocsi in Salate, 3 Iul 2010 | 2164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • sare
  • rosii
  • castraveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Vinetele se coc pe o tabla pe aragaza(sau in cuptor in tava,sau pe un grill ce aveti la indemana).

se coc bine,dar aveti grija sa nu le ardeti.

cand sunt coapte,se pun pe un tocator de lemn la racorit.

cand sunt reci le decojiti,si le puneti la scurs,intr-o sita si dedesupt un castronel.

cand sunt scurse bine se toaca marunt fie cu un cutit,fie cu blenderul.

se prepara maioneza.

se pune un ou la fiert,si se fierbe pana ce acesta este tare.

oul fiert si racit i se scoate galbenusul.

acesta se da pe razatoarea mica.

peste se mai pune galbenusul crud,o lingura de mustar,se amesteca bine,se pune ulei treptat iar mai la urma se pune putina zeama de lamaie.

vinetele se amesteca cu maioneza,se da gust cu sare .

se pune pe felii de paine si se orneaza cu felii de rosii si castraveti.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete cu maioneza-0
Salata de vinete cu maioneza-1
Salata de vinete cu maioneza-2
Salata de vinete cu maioneza-3

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.07.2010, 23:06

mersi adinacarla...laly oricand doresti se face

mena29 1

07.07.2010, 15:57

Rocsi 1

07.07.2010, 22:25

mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20