Salata de vinete cu smantana

de bucatarimcudiana in Salate, 3 Mai 2011 | 4480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de 400 gr.vinete coapte congelate
  • 100 ml.ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 ceapa mica  alba sau rosie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu smantana:

Reteta este extrem de simpla si se pot schimba multe lucruri, cum ar fi ingredientele  sau cantitatile acestora.

Se pot folosi vinete congelate de noi sau cumparate din comert, sau vinete pe care le coacem in cuptor in folie de aluminiu, pe gratar sau direct pe flacara.

Se mai poate inlocui smantana cu iaurtul sau ceapa cu usturoiul.

Acum am sa va spun cum am facut eu.

Am decongelat vinetele, le-am frecat bine cu ulei, ca si la maioneza , am adaugat ceapa tocata foarte fin{ eu prefer ceapa tocata cu cutitul nu data de razatoare} si in final am pus smantana si am sarat dupa gust.

Alaturi de rosii si ridichii se serveste pe paine proaspata facuta in casa. In zilele urmatoare urmeaza reteta de paine facuta la minunata mea masina de paine.

Va doresc pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

14.05.2012, 12:33

Place mult
Si eu fac cateodata si cu usturoui verde .

bucatarimcudiana 1

14.05.2012, 14:30

multumesc pentru aprecieri dragilor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de bame-reteta specific araba