Salata de vinete greceasca

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2016 | 998 vizualizari

 

Fiecare popor are obiceiul sau de a gati vinetele, de exemplu grecii gatesc musaca de vinete, italienii fac faimoasa parmigiana, iar in Franta vanata se regaseste in ratatouille.


In bucataria orientala se foloseste doar pulpa de la vanata asezonata cu lamaie, usturoi si tahini. Un delicios preparat din vinete in bucataria turceasca este imam bayildi compus din aceasta leguma cu iaurt, rosii si sos de usturoi.


In bucataria romaneasca vinetele sunt gatite sub forma celebrei salate de vinete asezonata cu ceapa si maioneza, dupa preferintele fiecaruia.


In salata de vinete greceasca Mélitzanosalata se adauga in plus o rosie.


 


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/salata-de-vinete-greceasca.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 ceapa esalota
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie fara coaja si taiata bucatele
  • 3 linguri ulei de masine
  • 1 lingura maioneza (sau otet)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete greceasca:

Cuptorul se preincalzeste la 200°C.

Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.

Se pun pe o tava si se lasa timp de 45-50 de minute.

Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.

Se scot din cuptor,se curata de coaja si se lasa la scurs.

Se mixeaza sau se toaca marunt.

Adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt si rosia taiata cubulete.

Amestecati si adaugati treptat uleiul de masline si maioneza, sare si piper.

Dati la rece minimum 1 ora.

 

 

TIPS-URI

1

Este un entreu delicios(mézé) sau o garnitura de carne, peste etc.....

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete greceasca-0
Salata de vinete greceasca-1
Salata de vinete greceasca-2
Salata de vinete greceasca-3
Salata de vinete greceasca-4
Salata de vinete greceasca-5

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:35

o bunatate!

Rocsi 1

30.05.2016, 20:25

Buna, buna!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04