Salata de vinete greceasca

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2016 | 5635 vizualizari

 

Fiecare popor are obiceiul sau de a gati vinetele, de exemplu grecii gatesc musaca de vinete, italienii fac faimoasa parmigiana, iar in Franta vanata se regaseste in ratatouille.
In bucataria orientala se foloseste doar pulpa de la vanata asezonata cu lamaie, usturoi si tahini. Un delicios preparat din vinete in bucataria turceasca este imam bayildi compus din aceasta leguma cu iaurt, rosii si sos de usturoi.
In bucataria romaneasca vinetele sunt gatite sub forma celebrei salate de vinete asezonata cu ceapa si maioneza, dupa preferintele fiecaruia.
In salata de vinete greceasca Mélitzanosalata se adauga in plus o rosie.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/salata-de-vinete-greceasca.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 ceapa esalota
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie fara coaja si taiata bucatele
  • 3 linguri ulei de masine
  • 1 lingura maioneza (sau otet)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete greceasca:

Cuptorul se preincalzeste la 200°C.

Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.

Se pun pe o tava si se lasa timp de 45-50 de minute.

Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.

Se scot din cuptor,se curata de coaja si se lasa la scurs.

Se mixeaza sau se toaca marunt.

Adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt si rosia taiata cubulete.

Amestecati si adaugati treptat uleiul de masline si maioneza, sare si piper.

Dati la rece minimum 1 ora.

 

TIPS-URI

1

Este un entreu delicios(mézé) sau o garnitura de carne, peste etc.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:35

o bunatate!

Rocsi 1

30.05.2016, 20:25

Buna, buna!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu praz si branza feta