Salata delicioasa si usoara de andive

de klausenburger_adica Lacrima in Salate, 19 Feb 2012 | 7215 vizualizari

 

Asociez mult andivele cu Roma antica, desi, sursele indica anul 1850, prin Bruxelles ca data a nasterii cicorii pe care o gasim noi in magazine, si care se numeste chiar asa: "cicoare de Bruxelles".
Si pentru ca asociez mult andivele cu Roma antica, fie si ca pe un exercitiu de imaginatie, rezultatul e un repertoriu de retete solare, calde (fara a fi incalzite la foc), mustoase de gust si prietene cu orice dieta - apropo de doamnele si domnisoarele care au de-a face cu dietele de orice fel.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr andive proaspete
  • 200 gr miez de nuca intreg
  • 2 portocale
  • Pentru salsa:
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de aceto balsamico  
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 praf de sare (dupa gust)
  • un praf de nucsoara
  • 1 praf de cardamom (optional)

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata delicioasa si usoara de andive:

1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;

2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

 

TIPS-URI

1

 Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata delicioasa si usoara de andive" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de andive cu fasole rosie si castraveti murati