Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza

de iry-gabriela in Salate, 18 Apr 2012 | 8481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi,
  • 4 morcovi ,
  • un piept de pui,
  • o telina medie,
  • 3 postarnaci,
  • 6 castraveti la otet,
  • masline negre(sau verzi, fara samburi),
  • 2 linguri de mustar.
  • pentru maioneza:
  • 4 oua,
  • zeama de la 1/2 lamaie ,
  • un praf de sare,
  • 300 ml ulei.
  • pentru ornat:
  • gogosari la otet si patrunjel verde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza:

Radacinoasele le curatam si le spalam apoi le punem la fiert.   

Separat spalam pieptul de pui ,dupa care il punem si pe el la fiert.   

Cat se fierb radacinoasele pregatim maioneza. Din cele 4 oua, 2 le punem la fiert pana devin tari. Dupa ce s-au fiert le decojim si asezam galbenusul intr-un vas adanc, peste care adaugam si galbenusurile de la ouale crude. Amestecam cu un praf de sare, apoi incepem sa adaugam cate un pic de ulei si un pic de zeama de lamaie. Mixam bine pana terminam tot uleiul care il avem pregatit pentru maioneza.   

Dupa ce au fiert radacinoasele, le lasam sa se raceasca , dupa care le taiem marunt. La fel procedam si cu pieptul de pui.  

Amestecam impreuna toate, adaugam mustarul, castravetii taiati si ei marunt (se poate pune cat de mult doriti) 3 linguri din maioneza facuta si masline dupa gust, iar la final potrivim de sare. Omogenizam compozitia si apoi o asezam pe un platou  ,dupa care ornam dupa preferinta!   

Pofta buna!

TIPS-URI

1

albusul ramas de la oul fiert il putem folosi la ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata Olivieh