Salata exotica de orez

de La Ancuta in Salate, 21 Noi 2011 | 2416 vizualizari

 

M-am gandit sa incep saptamana cu o salata de orez, ca doar stiti cat de mult imi place orezul. Pot doar sa va spun ca este delicioasa si foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana nuci caju
  • 1/2 cana stafide
  • 3 cepe rosii mici
  • 1 lamaie
  • 5 linguri sos de soia
  • 3 catel de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata exotica de orez:

Spalam bine orezul si il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert si sa se lipeasca. Dupa ce a fiert il scurgem de apa.

Intre timp spalam ardeiul si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem julien.
Spalam nucile caju sub jet de apa si le stergem pe un prosop de bucatarie.

Amestecam orezul cu ceapa, nucile, stafidele si ardeiul taiat.

Stoarcem lamaia. Peste sucul de lamaie adaugam ulei de masline pana ajungem la 125 ml. Adaugam apoi sosul de soia si usturoiul pisat.

Turnam totul peste restul de ingrediente si amestecam bine. Mai adaugam sos de soia, daca mai este nevoie.

Dam la frigider pentru cel putin o ora iar apoi servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata exotica de orez-0
Salata exotica de orez-1
Salata exotica de orez-2
Salata exotica de orez-3
Salata exotica de orez-4
Salata exotica de orez-5

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

23.11.2011, 14:17

Nadina sper sa-ti placa

MIUTA 1

24.11.2011, 23:44

Foarte buna

La Ancuta 1

24.11.2011, 23:57

Multumesc Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04