Salata fructata de cus-cus cu citrice

de klausenburger_adica Lacrima in Salate, 5 Ian 2012 | 4870 vizualizari

 

In acest an, bazandu-ma pe experienta anilor trecuti am intocmit mult mai atent meniurile astfel incat, cina dintre ani sa nu fie una prea consistenta si sa nu le dea dureri de cap ori de ficat oamenilor.

La fel, primul pranz din 2012, si el marcat de prezenta prietenilor si a familiei la masa, l-am gandit ca o celebrare mai degraba a papilelor gustative decat a satietatii, cu un meniu echilibrat, in care gusturile sa fie surprinse la fiecare imbucatura.

Am obtinut oameni fericiti, daca e sa ma iau dupa reactiile lor din timpul meselor si dupa, cand se minunau ca nu se simt incarcati desi au mancat copios si consistent, iar eu am mai invatat ceva, experimentand :).

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cus-cus/bulgur fin 
  • 3 portocale potrivite ca marime  
  • 1 lamaie
  • 1 grapefruit mai mare
  • 1 rodie mai mare
  • 300 gr piept de pui dezosat si fara pielita
  • sare, piper, ulei din samburi de struguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata fructata de cus-cus cu citrice:

Cum se face?

1.  Taie din pieptul de pui fileuri, pe care le bati usor cu un ciocan special de bucatarie; sareaza si pipereaza fileurile de piept de pui si prajeste-le pe grill, apoi lasa-le la racit;

2. alege un cus-cus fin, facut din grau si nu din aluat de taietei; il poti gasi pe rafturile hypermarket-urilor la preturi bune; pregateste un platou sau o cratita intinsa si un ibric, la fel si o salatiera;

3. pune la fiert in ibric 100 ml apa, sucul stors de la o jumatate de portocala, sucul stors de la o jumatate de lamaie, putina sare; cand amestecul clocoteste, ia-l de pe foc si varsa-l in platou, sau in cratita pregatita dinainte, in care ai pus o lingura de ulei din samburi de struguri; adauga 150 gr cus-cus-ul in ploaie (trebuie ca apa si cus-cus-ul sa fie in proportie de 1:1); acopera recipientul si lasa-l sa stea 5 minute; dupa 5 minute afaneaza cus-cus-ul cu o furculita, usor, sa nu-l terciuesti; goleste cus-cus-ul in salatiera si repeta procedura pentru cantitatea ramasa;

4. decojeste grapefruitul, restul de portocale, taie-le in cuburi potrivit de mari; scoate semintele de rodie si pastreaza sucul;

5. taie pieptul de pui prajit pe grill si racit in fasii lungi si subtiri si amesteca-le cu fructele si cu cus-cus-ul oparit; mai adauga sare daca e cazul si sucul de rodii; amesteca usor cu o furculita pana se combina armonios ingredientele si lasa la rece, acoperit, pentru minim 30 de minute sa se intrepatrunda gusturile.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca rodia are prea multe seminte, pastreaza-le intr-o cana/pahar si adu-le la masa in momentul servirii, ca mesenii sa-si poata completa salata dupa cum simt.

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

06.01.2012, 14:40

place si mie

klausenburger_adica Lacrima 1

08.01.2012, 15:12

multumesc Gaby. te pup

mena29 1

09.01.2012, 14:37

Tare bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: