Salata greceasca

de Sylvia in Salate, 14 Oct 2014 | 4261 vizualizari

 

Salutare dragi bucatarasi, eu sunt mereu pe fuga si in lipsa de timp :) incep din nou munca peste 2 ore dar am fugit sa va salut si sa va aduc o salata greceasca. Dincolo de prospetime si culoare este plina de texturi si de arome, parca un ultim imbold al verii care a devenit deja poveste....

 

INGREDIENTE

  • rosii de mai multe soiuri
  • branza feta greceasca
  • ceapa verde
  • masline
  • castravete
  • ardei
  • fulgi de ardei iute
  • otet de cidru
  • otet balsamic
  • ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata greceasca:

Salata este exterm de simplu pe preparat, se spala legumele si se taie in cuburi mari, branza cuburi mari si ceapa verde rondele. Branza este foarte important sa fie de calitate, feta greceasca este imbatabila la textura si arome, va trebuie o branza sarata si ferma nu feta stil branza cremoasa care nu are tinuta la salata. 

Secretul unei salate reusite este culoarea, textura, gustul deci jucati cu aceste trei elemente : nu amestecati ingredientele ci aranjati-le frumos in straturi sau bine etalate unele langa altele asa isi pastreaza forma si branza si nu avem senzatie de zdrobit si aglomerat la intamplare. Alegeti un platou frumos sau un bol ( eu am o farfurie veche greceasca ) si pur si simplu puneti cu  grija ingredientele alternand culorile. 

Vinegreta se face intr-un bol separat ( niciodata nu turnati separat ulei si otet oe o salata pentru ca nu se omogenizeaza si gustul nu va fi acelasi )  se pune sare, piper, putin otet balsamic si otet de cidru, se amesteca ca sa se dizolve sarea si apoi adaugam ulei de masline extra-virgin , fulgi de ardei iute si un fir de mustar . Se mixeaza bine cu un tel rotund si se toarca cu o lingura peste salata in asa fel incat sa patrunda peste tot. SE mai adauga cativa fulgi de ardei iute si frunze de busuioc si gata salata in 5 minute :)

Va doresc pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

nu amestecati ingredientele inainte de asezonare deoarece se zdrobesc si nu isi pastreaza forma si vigoarea

2

vinegretta se face mereu separat intr-un bol nu se toarna ulei si otet direct pe salata ca sa aveti un gust uniform si otetul sa nu altereze rosile si legumele mai sensibile

RETETA IN IMAGINI

Salata greceasca-0
Salata greceasca-1
Salata greceasca-2
Salata greceasca-3
Salata greceasca-4

COMENTARII (13)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

14.10.2014, 21:39

as manca si eu o salatica

Irina

Irina 1

14.10.2014, 22:01

bune tipsurile, Sylvia! bine, si salata, fara discutii...

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:05

Racoritoare si absolut perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!