Salata hortensia

de Giana in Salate, 4 Noi 2013 | 2343 vizualizari

 

Nu prea imi place sfecla, insa am reusit sa o introduc in meniu folosind-o la salate.
De ce se numeste hortensia? Pentru ca aranjata in farfurie, salata colorata arata ca o floare.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 cartofi mai mici
  • 1/2 piept de pui
  • 2 oua
  • 2 lamai
  • cateva linguri maioneza (eu folosesc Hellmann's)
  • sare si piper dupa gust
  • 3/4 pahar de ulei (pentru maioneza)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata hortensia:

Se spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla si se amesteca cu zeama de la o lamaie.

Cartofii si morcovii ii spalam si ii punem la fiert pana se inmoaie si putem sa-i intepam usor cu furculita. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare.

Pieptul de pui il punem la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca ii luam spuma si il fierbem 30 de minute. Feliem pieptul de pui si il taiem cubulete mici.

Ouale le fierbem pana devin tari. Curatam ouale de coaja si separam albusul de galbenus. Galbenusurile le vom folosit la maioneza. Albusul il taiem cubulete mici sau il dam prin razatoarea mare.

Galbenusurile le pasam cu putina sare si le amestecam cu putin ulei. Eu adaug cateva linguri de maioneza (cumparata) ca sa se lege, sau un galbenus de ou crud. Frecam ouale adaugand putin cate putin din ulei pana obtinem un castron mic de maioneza. La sfarsit stoarcem in maioneza sucul de la o lamaie.

Amestecam intr-un bol mai mare toate ingredientele pregatite, adaugam sare si piper dupa gust si ornam salata dupa bunul plac. Salata este mai buna a doua zi (parerea mea).

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu am incercat sa fac niste flori pe farfurie din salata insa nu prea mi-a reusit deoarece nu am avut forme potrivite. Am folosit o cupa de inghetata si storcatorul de citrice, le-am umplut cu salata si am rasturnat salata pe farfurie. Am tapetat un castron cu folie, l-am umplut cu salata, am rasturnat castronul pe platou, am indepartat folia si am ornat salata cu verdeata si legume. Va las pe voi sa experimentati ca eu nu prea ma pricep la decorat.

RETETA IN IMAGINI

Salata hortensia-0
Salata hortensia-1
Salata hortensia-2
Salata hortensia-3
Salata hortensia-4
Salata hortensia-5
Salata hortensia-6
Salata hortensia-7
Salata hortensia-8
Salata hortensia-9
Salata hortensia-10
Salata hortensia-11

COMENTARII (18)

Giana

Giana 1

04.11.2013, 15:55

Va multumesc Buni, Claudia, Krysty. Cat m-am priceput si eu

_Alina_

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:27

Minunata!

Giana

Giana 1

05.11.2013, 08:34

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!