Salata inedita de vinete (de post)

de krinakrina in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 2698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o vanata mai mica de 400 gr
  • 3-4 rosii medii
  • o leg patrunjel
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt ulei de susan
  • 1 lgt seminte de susan
  • 1/2 lgt otet de mere
  • 1/2 lgt de sos de soia
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata inedita de vinete (de post):

Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se raceasca, apoi taiem rosiile, ceapa, tocam patrunjelul si le amestecam cu vanata. Adaugam zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline, uleiul de susan, sosul de soia, sarea, piperul. In final presaram semintele de susan.

Aceasta reteta are la baza o reteta coreeana, dar am adaptat-o dupa gusturile mele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata inedita de vinete (de post) 156625
retete culinare - Salata inedita de vinete (de post) 156626

COMENTARII (13)

Sidy 1

09.04.2012, 08:01

Tare buna tre'sa fie

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:17

buna,buna

babi5 1

15.12.2013, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55