Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 24 Mar 2016 | 408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame taitei lati din orez
  • 100 grame alune neprajite si nesarate, decojite
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 frunze Kaffir uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir
  • 6 rosii cherry
  • 1 chili
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 ligurita zahar
  • 3 linguri sos de peste
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 limes
  • 2 morcovi
  • 1/2 castravete
  • 1 bulb fenicul
  • 1/2 varza
  • 100 grame creveti pre-gatiti, mici
  • 1 legatura menta
  • 350 grame tofu moale (silken)
  • 1 lingura sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti):

Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie. 

In vasul unui blender (robot de bucatarie) se adauga usturoiul, ghimbirul. rosiile cherry, chiliul si busuiocul. Se transforma in pasta, apoi se adauga zaharul, sosul de peste, 2 lingurite ulei de susan si sucul de la 3 lime. Se amesteca pentru omogenizare. 

Se feliaza morcovii, catravetele, feniculul si varza cat mai fin, folosind o mandolina. Se adauga dressingul obtinut anterior si se amesteca usor. 

Se scurg taiteii, se amesteca cu salata, se adauga crevetii si menta tocata. 

Se taie tofu cuburi si se amesteca cu sosul dulce de chili. 

Se adauga peste salata si se serveste cu alunele prajite, presarate deasupra si bucati de lime.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 16:50

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:48

sunt innebunita dupa creveti, deci? :S

Satisfyyourcravings 1

26.03.2016, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18