Salata marocana

de Sidy in Salate, 23 Feb 2013 | 4498 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte satioasa si usoara in acelasi timp , datorita legumelor proaspete pe care le contine.
In Maroc, aceasta salata se serveste la ocazii speciale, la nunti, "botezuri" si atunci cand musafiri deosebiti iti calca pragul. Ingredientele pot varia in functie de anotimp si de zona unde se pregateste. Salata se serveste mereu pe un platou mare care se pune in centrul mesei ,pentru ca fiecare sa se poata servi. Aceste cuvinte sunt ale Jamilei...La ea am vazut salata si am ramas cu gandul la ea.Aveam nevoie sa fac ceva de post, asa ca am modificat putin....
Multumesc mult de tot Jamila, pentru idee.

 

INGREDIENTE

  • cateva frunze de salata verde
  • 3 cartofi fierti
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 2 morcovi fierti
  • 4 rosii
  • 3 castraveti murati
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 5 ridichi de primavara
  • 150 g orez
  • 1-2 ceapa rosie
  • 150 g ciuperci fierte si feliate
  • 80 g masline negre
  • 150 conserva porumb
  • 150 ml supa de legume
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata marocana:

Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita.

Orezul spalat bine in mai multe ape  si strecurat, il punem peste ceapa , impreuna cu ciupercile scurse.

Adaugam supa de legume si asezonam.Acoperim cratita si la foc mic , lasam sa fiarba orezul bine vreo 20 de minute. Daca mai este nevoie , mai adaugam putina supa.

Morcovii si cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce au fiert , le taiem cubulete.

Taiem cubulete si celelalte legume.Rosiile le taiem felii , iar maslinele le lasam intregi( sunt fara samburi)

Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie , sare si piper cu care vom stropi legumele taiate, fiecare leguma fiind asezata in alt recipient.

Orezul cu ciuperci il asezam in mijlocul unui bol mai mare si roata dupa el asezam cate un rand de masline, rosii si boabe de porumb fiert.

Celelalte recipiente , in care am asezat putina salata verde si apoi legumele taiate , le montam roata dupa bolul mare.

Deasupra presaram putin patrunjel verde tocat.

La servire, fiecare isi ia orez cu ciuperci si legume fierte sau crude, pe care la mai asezoneaza daca este cazut.

A iesit o salata foarte satioasa de post si farfuriile au ramas goale.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

In farfurii veti avea o explozie de culori.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata marocana 206485
retete culinare - Salata marocana 206486
retete culinare - Salata marocana 206487
retete culinare - Salata marocana 206488
retete culinare - Salata marocana 206489

COMENTARII (15)

- TABITA - 1

23.02.2013, 21:06

Trebuie sa fie tare buna!

diaconta 1

23.02.2013, 22:46

JamilaCuisine 1

24.02.2013, 01:51

Cu mare drag, Sidy. Ma bucur din suflet ca ati incercat-o si ca v-a placut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25