Salata marocana de cartofi si sfecla rosie

de Oana in Salate, 1 Apr 2009 | 23867 vizualizari

 

Cred ca este cea mai delicioasa salata pe care am mancat-o! Este excelenta, se prepara rapid si nu aveam nevoie de prea multe ingrediente.

Cum noi suntem fani sfecla rosie, am cautat si am gasit aceasta reteta in celebra mea carte “Super Salate” de la Reader’s Digest.

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 3 cartofi mari, nesfaramiciosi
  • 2 cepe verzi
  • cateva rosii cherry mai maricele
  • 4 catei de usturoi
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • cateva masline negre pentru decor
  • Pentru dressing:
  • 5 linguri otet din vin
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia (eu am avut dulce)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata marocana de cartofi si sfecla rosie:

Sfecla rosie o spalam bine, o taiem pe jumatate si o fierbem in apa rece. Cartofii ii spalam bine si ii fierbem in coaja, separat. Se lasa apoi la racit, se curata de coaja sfecla si cartofii si se taie feliute (eu am folosit cutitul ondulat pentru cascaval). Se pun in boluri separate.

Ceapa verde se curatata, se spala si se taie rondele. Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt, iar usturoiul se curata de coaja si se taie rondele fine. Toate acestea se pun peste sfecla si se amesteca incet, sa nu se rupa sfecla.

Sa preparam vinegreta. Se face foarte simplu: otetul si uleiul se amesteca intr-un bol, se pune sare, piper si boia dulce dupa gust. Trei linguri de vinegreta punem peste cartofi si restul peste sfecla. Zdruncinam putin bolurile sa se amestece ingredientele cu vinegreta si le lasam la rece jumatate de ora.

Asezam apoi sfecla rosie in mijlocul unui platou, cartofii pe margine si ornam cu masline negre si putin patrunjel tocat fin.

Se poate servi cu paine sau fara, este foarte consistenta, noi am mancat cu niste pui la teflon. Absolut divina!

PS: Peste sfecla rosie am adaugat si niste hrean ras (din borcanul meu minunat din frigider. Buna rau, vorba lui Vladut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata marocana de cartofi si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

fluturas 1

03.11.2009, 00:44

mie imi place foarte mult sfecla..cu siguranta ma tenteaza sa incerc reteta!

adry88 1

08.05.2011, 16:19

ralu_ca 1

11.02.2014, 13:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu maioneza de post