Salata Nicoise

de simona72 in Salate, 28 Aug 2014 | 4380 vizualizari

 

Nu prea mai stiam la ce sa folosesc macroul afumat...a venit ideea salvatoare cu salata asta buna si satioasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 macrou afumat
  • 3 oua
  • 3 rosii
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • un pumn de masline verzi
  • pt dresing:
  • 1 lingurita mustar cu boabe
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare si piper
  • 1 galbenus de ou fiert(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Nicoise:

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am taiat cuburi si i-am fiert la stimer. Daca nu aveti un stimer ii fierbeti in apa cu sare.

Rosiile le-am taiat cuburi, ardeiul capia fidelute, ceapa pestisor. Am amestecat rosiile cu ardeiul si ceapa, le-am condimentat cu sare si piper.

Macroul su curata de pielita, de oase si se rupe bucatele. 

Oule se fierb in apa pt 5 minute, se tin sub apa rece dupa fierbere, se curata si se taie in sferturi.

Pentru dresing: oul fiert, daca-l aveti, il zdrobiti cu furculita, il amestecati cu mustar si adaugati in fir subtire cateva linguri de ulei de masline. Adaugati zeama de lamaie, un praf de sare si piper.

Pentru asamblare: Pe fundul unei farfurii adanci se pune cate un cartof fiert taiat cuburi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Peste cartofi, se pune un strat din amestecul de rosii, ardei ceapa, apoi bucatele de peste, cateva masline pentru fiecare portie si cate un ou taiat in sferturi. Pudrati cu sare si piper si deasupra puneti cate putin din dresing. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

se poate folosii ton din conserva

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

29.08.2014, 08:53

hmmm ce bunatate

- Andreea - 1

29.08.2014, 10:11

Rocsi 1

29.08.2014, 21:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata nicoise