Salata Niçoise

de ExploraCuisine in Salate, 25 Mar 2011 | 5107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  200 g ton bucati      
  • 50 g file de ansoa      
  • 3 oua      
  • 3 cartofi      
  • 150 g fasole verde      
  • 4 rosii mici      
  • 100 g masline negre (eu am pus kalamata)      
  • 3 frunze de salata verde
  • Pt vinaigrette:       
  • 2 catei usturoi    
  • 6 linguri ulei de masline (eu am folosit ulei de floarea soarelui)  
  • 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere)    
  • oregano proaspat    
  • sare, piper    
  • mustar optional (apare in poza, dar nu l-am folosit - are o aroma prea tare dupa parerea mea)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Niçoise:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii punem deoparte.

Curatam si fasolea verde, o spalam bine si o punem la fiert in apa sarata separat, in paralel cu cartofii. Cand e aproape fiarta o scurgem de apa si o punem deoparte.

In timp ce cartofii si fasolea verde fierb, punem la fiert si ouale timp de 12 minute (sa fie fierte tari), le curatam de coaja si le dam deoparte.
Pregatim vinaigrette-ul intr-un bol mare : zdrobim usturoiul, punem peste oregano tocat marunt (e mai bun proaspat), adaugam uleiul, otetul, sare, piper (eu am renuntat la mustar)  si amestecam bine.

Taiem maslinele bucati, pregatim ansoa, rosiile si ouale le taiem sferturi si le punem deoparte.

Cand toate ingredientele sunt pregatite, punem in bolul cu sos cartofii fierti, fasolea verde, maslinele si rosiile si le amestecam usor cu o lingura, fara a le zdrobi.
Asezam cate o frunza de salata verde in farfurie si adaugam salata din bol peste care punem ansoa, bucati de ton si oua fierte.

Salata e foarte consistenta, sosul delicios, iar ansoa ii da o aroma deosebita. Bon appetit!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata Niçoise-0
Salata Niçoise-1
Salata Niçoise-2
Salata Niçoise-3
Salata Niçoise-4

COMENTARII (19)

ExploraCuisine 1

26.03.2011, 18:04

Posteaza reteta daca ai facut-o, mi se intampla si mie de multe ori sa gatesc exact ce fac si alte fete, dapai ce sa facem avem gusturi comune

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:43

adry88 1

23.05.2011, 21:19

vreu si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04