Salata Niçoise cu Somon

de Furnicuti in Salate, 24 Mar 2011 | 2931 vizualizari

 

O salata foarte buna, usor de facut, numai buna pentru un pranz sanatos la birou.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi micuti
  • 100 g fasole verde (4 linguri)
  • mix de salata (120 - 150g)
  • cateva rosii cherry
  • 100 g somon afumat
  • o bucata castravete (2 castraveti mici)
  • 3 linguri de iaurt
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 1 legatura marar
  • sare, piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Niçoise cu Somon:

Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.

Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs. Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper. Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam. Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata Niçoise cu Somon 94233
retete culinare - Salata Niçoise cu Somon 94234

COMENTARII (11)

Cris2711 1

24.03.2011, 22:11

salata cu somon,delicioasa si foarte sanatoasa

LUK 1

25.03.2011, 10:53

frumoasa si buna

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55