Salata ruseasca

de marcelas in Salate, 3 Feb 2010 | 8345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua fierte tari
  • 500g cartofi noi taiati in jumatati sau sferturi
  • 115g fasole verde taiata bucati mici
  • 115g mazare congelata
  • 115 g morcovi taiati fasii
  • 200g ton(in conserva)
  • 8 lg maioneza
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1-2 catei usturoi zdrobiti
  • 4 castraveciori murati(in otet)- taiati felii
  • 1-2 linguri capere
  • masline negre
  • patrunjel pt. decor
  • 1 lg.marar taiat marunt
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata ruseasca:

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, aproximativ 5-7 minute, dupa care adaugam fasolea verde, mazarea si morcovii si mai lasam sa fiarba, la foc incet, aproximativ 10 minute. Scurgem cartofii si legumele de apa in care au fiert;le trecem printr-un jet de apa rece,le scurgem bine, dupa care le lasam sa se raceasca complet.
Cand legumele s-au racit, le transferam intr-un castron incapator; adaugam tonul din conserva, rupt cu furculita in bucati mari.
Intr-un castron mai mic, amestecam maioneza cu sucul de lamaie, usturoiul, sare si piper dupa gust.
Turnam amestecul de maioneza peste legume si ton. Adaugam castraveciorii murati, caperele, maslinele si mararul. Se amesteca totul cu grija.
Dam salata la frigider pana la servire. Se orneaza cu cele doua oua fierte tari, taiate in sferturi, si cu patrunjel.

 

RETETA IN IMAGINI

Salata ruseasca-0
Salata ruseasca-1

COMENTARII (1)

luminita20_2006 1

04.02.2010, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04