Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 4818 vizualizari

 

Mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, asa ca am facut aceasta salata minunata si usor digerabila.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros.

 

INGREDIENTE

Pentru salata:

  • 2 morcovi
  • 4 cartofi o sfecla rosie fiarte(coapta)
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g mazare verde
  • 2 castraveti murati 2 frunze salata verde
  • sare
  • piper

Pentru sos vinegrette:

  • 3 linguri otet balsamic rosu Monini
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita mustar 1 catel usturoi
  • sare
  • piper

Pentru sos tartar:

  • 200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
  • 1 lingurita mustar
  • un fir ceapa verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar:

Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.

Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.

Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.

Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.

Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.

Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.

Am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.

Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza.

La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor ,dar foarte gustos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna Suba