Salata salardeza

de Catalina L in Salate, 10 Iun 2015 | 3464 vizualizari

 

Zona Périgord Noir din Franta cuprinde multe dintre cele mai faimoase castele medievale, câteva dintre cele mai pitorești localități ale departamentului Dordogne, dispuse de-a lungul unor peisaje spectaculoase, însă se mândrește și cu o istorie fascinantă.
Sarlat, "capitala medievală" a departamentului, și poate unul din cele mai frumoase orașe ale Franței, se găsește în Périgord Noir. Este cu siguranță cea mai vizitată parte a departamentului și include maojoritatea atracțiilor importante.
Salata salardeza este o specialitate a acestui oras Sarlat-la-Canéda.

 

INGREDIENTE

  • salata verde
  • 5 cartofi
  • 250 g de pipote de rata confiate
  • 125 g de bacon afumat
  • untura de rata
  • 1 rosie mare
  • mustar
  • sare, piper
  • ulei de masline, otet
  • 1 salota mica
  • crutoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata salardeza:

Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime.

Scoateti-l si pastrati-l la cald.
Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati  la cald cand sunt bine prajite si colorate. 

Taiati cartofii in felii subtiri si-i prajiti in grasimea ramasa de la pipote.
Preparati sosul de salada: mustar, ulei de masline, otet, sare si piper
Taiati rosia in felii subtiri.

Varsati un pic de sos peste rosie iar restul peste salata. Amestecati.
Intr-o farfurie puneti salata verde, adaugati  cartofii calzi.

Decorati cu pipote si cu baconul prajit.

La urma puneti feliile de rosii, esalota taiata julien si crutoane daca doriti.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

prajiti baconul fara a adauga grasime

2

daca n-aveti pipote confiate puteti pune cabanos romanesc prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata salardeza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui