Salata Waldorf

de alinutza1983 in Salate, 10 Oct 2010 | 7454 vizualizari

 

Salata Waldorf a intrat de multa vreme in bucatariile localurilor; a fost inventata in 1893 de catre bucatarul sef al localului Waldorf Astoria din New York, cu ocazia unui dineu privat. Pentru ca a avut un mare succes, preparatul a intrat imediat in meniul permanent , fiind cerut mai ales la pranzurile de afaceri. Pentru a cinsti ingeniozitatea si talentul maestrului bucatar , Oscar Waldorf, care a adus faima localuluii , s-a hotarat ca salata aceasta sa ii poarte numele , la fel ca si cafeneaua hotelului care se numeste Oscar coffe shop.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 2 mere verzi
  • 100 gr nuci
  • 1 radacina telina
  • 100 gr maioneza
  • 1 lamaie
  • 2 lg apa minerala
  • sare, piper negru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Waldorf:

Se spala salata cu apa rece, se scurge apoi de apa si se rupe in fasii , intr-un castron; se zdrobeste miezul de nuci , mai mare si se pune peste frunzele de salata; telina la randul sau se curata si se taie bastonase , apoi se pune peste ingredientele din castron. Merele spalate si curatate in sferturi, fara seminte si cotor , se vor taia in felii subtiri, subtiri si se vor stropi cu sucul de la o lamaie, apoi se vor aseza peste restul de salata; in final , tot acest mix sanatos se va asezona cu sare, piper, maioneza ( diluata cu apa minerala )

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Waldorf" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu maioneza