Salată Waldorf

de elucubratiiculinare in Salate, 30 Iul 2012 | 5607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceașcă de nuci,
  • 1/2 cană maioneză,
  • 1/4 cană iaurt natur,
  • 1 linguriță muștar clasic,
  • sucul de la 1/2 lămâie,
  • 2 mere,
  • 1 țelină mai mică,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 1/2 salată Iceberg,
  • 1 cană struguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Waldorf:

Nucile se pun într-o tavă pe hârtie pergament în cuptor la 160 grade C pentru 4-5 minute până când se prăjesc ușor. 

Amestecăm maioneza cu iaurtul, sucul de lămâie și muștarul într-un castron. Țelina se curăță, se spală și se taie fideluță, apoi se amestecă imediat cu maioneza. Merele se spală, se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, se taie rondele, apoi fideluță. Se adaugă și merele în castronul cu maioneza și se amestecă bine. Condimentăm cu sare și piper. Se dă la rece pentru minim o oră.

Desfacem salata și păstrăm 4 frunze (cele mai mari), câte una pentru fiecare farfurie. Restul de salată Iceberg se toacă mărunt și se amestecă cu compoziția din castron. Adăugăm și boabele de struguri în salată și amestecăm ușor. Împărțim salata pe cele 4 farfurii și ornăm cu nucile prăjite (de preferat sferturi). Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Waldorf" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de primavara cu naut si seminte -Reteta 450