Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.
Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;
Odata fierti lasati-i la scurs;
Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;
Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;
Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);
Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;
Amestecati 1 lingura de boia cu faina;
"Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;
Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
Taiati rosiile rondele;
Radeti cascavalul;
Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;
Adaugati peste aceasta sare si boia;
Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;
Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;
Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;
Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;
Pofta buna !
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult