Salau ca-n Ardeal

de AlexTeacher in Salau, 24 Iun 2015 | 2883 vizualizari

 

Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.

Foto Credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • File salau – 1 buc
    • Ceapa alba – 1 buc
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 1 buc
    • Rosie – 1 buc
    • Marar tocat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 3 linguri
    • Faina – 3-4 linguri
    • Ou – 1 buc
    • Cartofi – 3-4 buc
    • Ulei de floarea soarelui, pentru prajit – 50 ml
    • Cascaval afumat – 100 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Ulei de masline – 25 ml
    • Zeama de lamaie – 2 lingurite
    • Sare, piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ca-n Ardeal:

 

  • Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;

  • Odata fierti lasati-i la scurs;

  • Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;

  • Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;

  • Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);

  • Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;

  • Amestecati 1 lingura de boia cu faina;

  • "Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;

  • Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

  • Taiati rosiile rondele;

  • Radeti cascavalul;

  • Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;

  • Adaugati peste aceasta sare si boia;

  • Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;

  • Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;

  • Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;

  • Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;

 

Pofta buna !

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salau ca-n Ardeal-0
Salau ca-n Ardeal-1

COMENTARII (16)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.06.2015, 10:34

waw cum arata!la favo

Ina

Ina 1

01.07.2015, 18:15

Super!

mihaelar63

mihaelar63 1

14.12.2015, 16:20

Eu nu am sa astept sa ma mqarit pentru a-l prepara )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!