Salau cu orez si naut

de Veronica22 in Salau, 8 Dec 2014 | 4153 vizualizari

 

Mancarea este foarte simpla si se gateste foarte rapid.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc salau
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Pasta de naut:
  • 1 conserva de naut
  • 1-2 tije de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml supa de legume
  • 1 catel usturoi
  • Garnitura de orez:
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • 3 cani supa de legume
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu orez si naut:

Pestele curatat de solzi si intestine se fileteaza.Se lasa cu piele.Portionam apoi bucatile de peste(eu le-am taiat in jumatate. Se sareaza si pipareaza si se lasa cateva min dupa care se pune la prajit in tigaia incinsa in putin ulei.Prajim pestele pe partea cu pielea prima data si apoi il intoarcem .

Pasta de naut:

Tijele de telina se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.Punem apoi nautul din conserva peste telina in tigaie si mai adaugam si supa de legume.Lasam sa mai fiarba cam 10-15 min.Adaugam la final si usturoiul tocat foarte marunt.Punem nautul cu telina intr-un vas mai adanc pentru a putea pasa compozitia.Eu am preferat sa nu fie o pasta extrem de fina,de aceea au ramas in pasta si mici bucatele de telina.

Garnitura de orez:

Calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,adaugam orezul si supa de legume.Fierbem la foc mic pana cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.Acoperim vasul si il mai lasam 5 min.Daca este necesar mai adaugam sare in timp ce gatim orezul.

Servim pe farfurie orez alaturi de pasta de naut si bucati de peste prajit.O feliuta de lamaie,cativa stropi de zeama de lamaie peste naut si  peste vor da savoare preparatului.

TIPS-URI

1

salau,naut,orez,

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu orez si naut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salau prajit