SALAU LA CUPTOR

de Roda in Salau, 10 Iun 2009 | 9877 vizualizari

SALAU LA CUPTOR

 

Ieri, am primit salau si l-am pregatit la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 2kg. file de salau,
  • 400g.ciuperci din conserva,
  • 400g.faina,
  • sare,
  • piper,
  • 5 oua,
  • 300g.cascaval,
  • morcov,
  • ceapa,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • otet,
  • ulei,
  • 3 cubulete de unt,
  • verdeata,
  • vin alb;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALAU LA CUPTOR:

1.Se portioneaza salaul.

2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute ,la foc mic, dupa care se scot pe un prosop curat.

3.In alta cratita se pune uleiul la incins, se caleste faina peste care se toarna zeama de la peste ,se incorporeaza si se obtine un sos alb, mai gros.Se da la o parte si se lasa 5 minute sa se raceasca.In acest sos se pun galbenusurile,se amesteca, se adauga sare, piper,cascaval ras.

4.Ciupercile se soteaza in putin ulei,cu sare, piper si verdeata .

5.Pe un platou de inox ,se pune cu lingura de lemn 1/2 din cantitatea de sos alb,apoi se aseaza bucatile de peste.Deasupra ,pe fiecare portie de salau ,se pun ciupercile sotate,iar peste ele restul de sos.Se pune restul de cascaval ras ,se introduce platoul  la cuptor  si se tine cca.15 minute pana se gratineaza si capata o culoare aurie.Dupa ce se scoate platoul din cuptor, preparatul se stropeste cu vin si se pun cele 3 cubulete de unt.

6.Preparatul se serveste insotit de vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALAU LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coada de salau cu cartofi dulci